Hrvatski radio

Radio Zadar

Strancu pribavio krivotvorene isprave pa iznudom pokušao doći do 60,000€

23.03.2023.

10:55

Autor: tp

Iznuda za lažne štete

Iznuda za lažne štete

Foto: Ilustracija / Shutterstock

 Zadranin star 39 godina pribavio je 63 godišnjem strancu krivotvorenu osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu koje je ovaj za pribavljanja protupravne imovinske koristi. "Ljubav je pukla" kad ga je 39 godišnjak počeo ucjenjivati i prisilio ga da mu preda 60 tisuća eura.   

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 39 godina kojeg se sumnjiči za krivotvorenje isprave i iznudu.

Sumnjiči ga se da je tijekom 2021. godine u Zadru za novčani iznos oko 6 tisuća eura, stranom državljaninu u dobi od 63 godine pribavio izrađene krivotvorene osobne dokumente, osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu koje je 63-godišnjak koristio kao prave, nakon čega s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, osumnjičeni u 2021. i 2022. godini u više navrata uputio ozbiljne prijetnje oštećenom zbog novčanog duga zbog pribavljenih dokumenata, a koji mu oštećeni u stvarnosti ne duguje.


Na taj način 39-godišnjak ga je prisilio da mu preda ukupni novčani iznos veći od 60 tisuća eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave i kazneno djelo Iznuda, protiv 39-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava redovnim putem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.