Hrvatski radio

Radio Zadar

Strani mediji o zarazi maturanata na Pagu

07.08.2020.

18:09

Autor: RZD - HINA

Zrće, Ilustracija: Marko Dimić/Pixsell

Zrće, Ilustracija: Marko Dimić/Pixsell

Foto: - / -

Njemački portal T-online.de u petak je izvijestio o 10 njemačkih maturanata koji su se nakon maturalnog putovanja na Pagu vratili bolesni te im je potvrđen koronavirus i nalaze se u samoizolaciji. O dvjema maturanticama zaraženima na Pagu piše i talijanski Corriere della Sera.

Prema glasnogovornici okruga Goppingen, sjeverno od Stuttgarta,kod njemačkih maturanata najprije je otkriveno devet slučajeva, a naknadno i deseti. Većina maturanata ima simptome slične gripi, respiratorne probleme poput kratkog daha, ali i poremećaj osjetila okusa. Na odmoru je bilo 15 maturanata, a 50 osoba koje su im kontakti su također u karanteni od dva tjedna. Putovanje maturantima je organizirala turistička agencija specijalizirana za party putovanja.

Talijanske novine Corriere della Sera pišu o dvjema 18-godišnjakinjama koje su u Hrvatskoj proslavile maturu i vratile se u Italiju pozitivne na koronavirus. Zbog njih je najmanje 24-ero maturanata iz pokrajine Veneto u samoizolaciji. Djevojke su s drugim vršnjacima bile na otoku Pagu, a putovanje im je organizirala agencija iz Breše (Brescie).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.