Hrvatski radio

Radio Zadar

Studenti donirali socijalnu samoposlugu

20.05.2015.

14:59

Autor: Kristina Dukić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

'Ritam kulturizma' projekt je koji već šestu godinu provode studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti. Uz razna događanja kojima nastoje doprinijeti turističkom razvoju Zadra projekt uvijek obilježi i humanitarna akcija. Ove godine usmjerena je korisnicima Socijalne samoposluge.

Pun kombi namirnica i higijenskih potrepština donijeli su studenti u zadarsku socijalnu samoposlugu. Ivana i Lucija studentice Novinarstva i odnosa s javnošću zadovoljne su učinjenim.

Ivana Matešić:

Dugo smo razmisljali što bi i odlučili da nikoga ne zapostavimo i diskriminiramo i ovo je bilo najbolje, najbezbolnije da svi dobiju što trebaju...svima je teško. 

Lucija Zorić

Tjedan dana smo imali prodaju majica s našim logom, prodaju ulaznica za Donat za klapsku večer. Skupili smo i više nego što smo mislili da ćemo skupit što nam je iznimno drago.

Zadovoljni su i u socijalnoj samoposluzi. Police su opet pune, ali samo do sutra. Četvrtak je dan kada obitelji dolaze i nažalost sve ih je više kažu Tanja i Igor Blaslov inicijatori zadarske Socijalne samoposluge.

Tanja Blaslov

18. 12. kad je otvorena bilo je 200 obitelji, kako mi izdajemo svaki četvrtak 50 obitelji bi bilo . Sad je preko 500 u prosjeku oko 110 obitelji svaki četvrtak bude.

Igor Blaslov


Sada imamo 15 stalnih volontera - treba li vam još. volontera uvijek treba pogotovo sada u sezoni kad se neki zaposle pa ne uspiju doći.

Volonteri i svi koji žele pomoći uvijek su dobrodošli. Police se, nažalost, sve brže prazne i sve češće ih treba puniti. Zadarski studenti su to prepoznali i ovom akcijom poslali snažnu poruku ne samo mladima nego i svima ostalima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.