Hrvatski radio

Radio Zadar

12:36 / 19.09.2017.

Autor: Žana Morović-Rudić

Studenti nisu turisti. Cijene najma stanova nikad skuplje

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadar je najskuplji sveučilišni grad u Hrvatskoj. Studenti plaćaju smještaj kao da su turisti. O pitanju nedovoljnih kapaciteta u studentskom domu i problemima smještaja studenata u Zadru razgovarali smo sa sociologom dr. Svenom Marcelićem i studenticom menadžmenta Valentinom Kaksa.

- Želimo da se konačno riješi pitanje studentskog smještaja u Zadru! Nismo zadovoljni sa samo dvjestotinjak kreveta u Studentskom domu u Zadru, rekla je studentica Valentina Kaksa.

Govori o iskustvima studenata zadarskog Sveučilišta u iznajmljenim stanovima u Zadru. U vrijeme ispitnih rokova izbacuju ih iz stanova zbog turista, a cijene najma nikad nisu bile skuplje.

- Gradske vlasti zanemaruju činjenicu da će studenti i ove godine ekonomiju grada donijeti između 150 i 200 milijuna kuna. Pitanje njihovog smještaja je jedno od elementarnih u gradu koji se želi zvati sveučilišniim gradom, komentirao je dr. Sven Marcelić

Što su poduzeli studenti Sveučilišta u Zadru vezano za problem smještaja poslušajte u prilogu.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.