Hrvatski radio

Radio Zadar

12:14 / 30.08.2021.

Autor: Anita Perica

Studenti se vraćaju u klupe! Nova akademska godina uživo.

Ilustracija - foto: Dino Stanin/PIXSELL

Ilustracija - foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Vrlo je vjerojatno kako će nastavu u novoj akademskoj godini velika većina visokih učilišta organizirati u učionicama – odnosno „uživo“.

Naime, sva visoka učilišta koja budu htjela nastavu izvoditi online, morat će, uputiti zahtjev nadležnom vijeću, a zatim će uslijediti ocjena koju provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje o čemu je Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo dopis sveučilištima i fakultetima. Na zadarskom Sveučilištu studenti se vraćaju u klupe.

Sveučilište u Zadru još se prije ljeta nadalo i te su se nade ostvarile, a to je – početak nastave u novoj akademskoj godini kako smo radili prije pandemije i koronavirusa – kazala nam je rektorica zadarskog Sveučilišta, Dijana Vican:

       To znači da se vraćamo u kontaktnu nastavu uz poštivanje svih mjera koje budu zadane iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Težimo normalizaciji, nastavlja rektorica Vican, uz poticanje cijepljenja:

       Na Sveučilištu u Zadru preboljenih i onih koji su cijepljeni ima preko 65 posto tako da evo, poticat ćemo i daljnje cijepljenje i mislimo da ćemo moći raditi onako kao sveučilište koje je akreditirano za neposredni rad sa studentima.

Sveučilište u Zadru ima 27 odjela, a na nekim specifičnim studijskim programima, zaključuje rektorica Vican, nastava se cijelo vrijeme provodila kontaktno uz pridržavanje epidemioloških mjera.

 

rektorica Vican - tonski isječak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.