Hrvatski radio

Radio Zadar

Studiranje iz snova u novom kampusu zadarskog Sveučilišta

22.09.2015.

11:20

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć je u crkvi Sv Dominika otvorena izložba radova pristiglih na javni natječaj za idejno arhitektonsko uređenje novog kampusa Zadarskog sveučilišta. Kao najbolje rješenje izabran je rad arhitekta Vedrana Pedišića i suradnika.

Sinoć je u crkvi Sv Dominika otvorena izložba radova pristiglih na javni natječaj za idejno arhitektonsko uređenje novog kampusa Zadarskog sveučilišta. Stručno ocjenjivački sud kojim je predjedao prof Emil Šverko najboljim je ocijenio  rad projektnog biroa SANGRAD iz Zagreba arhitekta Vedrana Pedišića sa suradnicima. Njihovo rješenje zgrade fakulteta studentskog dormitorij, menze i paviljona ocjenjeno je najboljim među 12 radova. 

Vedran Pedišić: 

Na neki način smo vrlo jasno razgraničili namjene. Fakultet smo vrlo jasno odredili i oblikovno i funkcionalno njegov dio. S druge strane dormitoriju njegovu jasnoću. S druge strane na drugom objektu gdje imamo studentsku menzu skupa s domovima, opet smo na neki način pokušali te dvije stvari razdvojiti. A opet arhitektonski i oblikovno povezati i jedan i drugo objekt. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.