Hrvatski radio

Radio Zadar

08:59 / 24.12.2017.

Autor: HRT - Centar Zadar

Subašić i Santini na humanitarnoj malonogometnoj utakmici

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U dvorani Mocire održana je humanitarna malonogometna utakmica između momčadi Zadarska dica i OŠ Voštarnica u sklopu tradicionalnog turnira "Futsal čarolija". Na turniru su nastupili reprezentativci Danijel Subašic i Ivan Santini.

  Ova je lijepa malonogometna zadarska priča krenula još prije 20 godina, a posljednje dvije godine na inicijativu Tome Gluića i Dragana Župana turnir je dobio humanitarni karakter s revijalnom utakmicom.Igra se u korist polaznika Osnovne škole „Voštarnica“, jedine odgojno-obrazovne ustanove u Zadarskoj županiji u kojoj se provodi školovanje učenika s teškoćama u razvoju. Kako je njima je namijenjen sav novac, nitko u Zadru nije pitao ni koliko, niti kada, zašto ili kako. Svi su se odazvali, pomogli i pružili ruku podrške. Prijavilo se ukupno 100 momčadi, sve koje postoje u Zadarskoj županiji, kao i šest ženskih ekipa te 22. dječje momčadi, što je najmasovnije malonogometno okupljanje u Zadarskoj županiji.

Malonogometni turnir počeo je 18. prosinca i do finalne utakmice koja je na rasporedu 27. prosinca, igra se po klasičnom turnirskom principu. Subota je pored revijalnog spektakla i dan utakmica osmine finala i četvrtfinala, pa će od rekordne 72. prijavljene seniorske momčadi do nedjelje – „knjiga spasti na četiri (polufinalna) slova“. Finale je na rasporedu u srijedu 27. prosinca, a onda dogodine – nova čarolija s malonogometnim čarobnjacima.

   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.