Hrvatski radio

Radio Zadar

Subotom na Pijaci

24.09.2022.

08:51

Autor: Božidar Kolega

U 20 godina gotovo 6 000 000 za stipendije benkovačkih učenika i studenata

U 20 godina gotovo 6 000 000 za stipendije benkovačkih učenika i studenata

Foto: - / -

Danas od 8 do 10 sati na gradskoj tržnici u Benkovcu održat će se sedmi po redu događaj SUBOTOM na PIJACI. 

Posjetitelji će moći razgledati i kupiti proizvode proizvedene na okolnim OPG-ovima poput rešta češnjaka, kapule, meda, sira kozjeg i kravljeg i ostalih proizvoda, te proizvoda proizvedenih u staklarskom i keramičarskom obrtu

i ostalih proizvoda od raznih materija i namjena proizvedenih u kućnoj radinosti.

Ova događanja u organizaciji komunalnog poduzeća „Benković" uz potporu Grada Benkovca, Turističke zajednice „Ravni kotari", te Udruženja obrtnika Benkovac imaju za cilj pored mjesta za trgovanje učiniti gradsku tržnicu mjestom susreta ljudi, upoznavanja s onim što njihovi sumještani svojim kreativnim idejama stvaraju i tako doprinose obogaćivanju ponude u našem gradu.

SUBOTOM na PIJACI održava se od ožujka 2022., za sada jednom mjesečno sa ciljem da se potaknu mali proizvođači poljoprivrednih proizvoda - OPG, mali obrtnici i svi ostali koji nešto proizvode na prezentaciju svojih proizvoda i usluga u svrhu raznolikosti i poboljšavanja postojeće ponude.

Do sada je, u šest događanja, sudjelovalo barem jednom: 11 OPG-ova, 4 obrta, 1 kućna radinost, 2 Udruge i 4 hobija, ukupno 22 sudionika.

Ovaj događaj je ujedno i društveni događaj gdje se ljudi susreću, razmjenjuju informacije, druže i tako doprinose stvaranju zajednice i širenju dobrog raspoloženja, poručuju organizatori.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.