Hrvatski radio

Radio Zadar

Sud koji nastavlja punom parom

21.10.2015.

14:30

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općinski sud u Zadru nastavlja s praksom javnog predstavljanja svojega rada. Na ovogodišnjoj, trećoj konferenciji za novinare istaknuli su kako se u mandatu sadašnjeg predsjednika suda Željka Rogića broj neriješenih predmeta i dalje uspješno smanjuje.

Od početnih oko 22 tisuće, riješeno ih je dosad malo manje od 10 tisućaOva godina bila je iznimna jer je trebalo uložiti dodatni napor zbog provedene reorganizacije sudstva.

I bez obzira na priliv predmeta, odnosno pet tisuća i 300 predmeta koje smo dobili iz Benkovca i Paga, svejedno se ažurnost suda uspjela održavati kao ranije. Ovdje se ističe kako je 2012. godine po dolasku predsjednika Rogića na tu poziciju bilo 22 tisuće nerješenih predmeta. - istaknula je Katarina Zdunić, viša sudska savjetnica i glanogovornica Općinskog suda u Zadru.

31. ožujka ove godine, prije spajanja sudova, brojka nerješenih predmeta bila je malo iznad 10 tisuća predmeta. U svom izvješću za medije, iz suda su temeljiti. Za svaki odjel dobivamo detaljne podatke. Denis Klarendić, viši sudski savjetnik Općinskog suda u Zadru.

Kako u radu kaznenog odjela je ostalo ukupno 1 993 predmeta, za parnični odjel vrijedi podatak od 5 350 neriješenih predmeta....

Iz zadarskog Općinskog suda hvale se još jednim podatkom. Čak 70 mladih primljeno je na stručno osposobljavanje i po tome su vjeruju prvi u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.