Hrvatski radio

Radio Zadar

Sudac Rogić: Ustavni sud je zakazao

13.11.2013.

14:04

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Referenduma za ustavnu zaštitu braka kao zajednice muškarca i žene uopće ne bi smjelo biti. Smatram da je Ustavni sud zakazao pri načelu jednakosti pred Ustavom i Zakonom, koje je upravo Ustavom proklamirano - izjavio je za Radio Zadar predsjednik Općinskoga suda u Zadru Željko Rogić.

Županijskom izbornom povjerenstvu podnio je ostavku na mjesto predsjednika gradskog Povjerenstva za provedbu državnog referenduma. Tu dužnost obnašat će sudac Hrvoje Visković - odlučio je predsjednik Županijskoga povjerenstva Vladimir Mikolčević, koji je kratko komentirao kako mu takva odluka Željka Rogića nije shvatljiva, ali je prihvatljiva. 

Taj referendum predstavlja diskriminaciju homoseksualne manjine, a mi kao većina nemamo pravo nametati ustavnu definiciju braka i na taj način odreći manjini legalnu mogućnost takve zajednice. Iskoristio sam zakonsku mogućnost da ne predsjedavam gradskim Povjerenstvom za provedbu državnog referenduma,

ističe sudac Rogić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.