Hrvatski radio

Radio Zadar

Suđenje Daruvarcu: Zatražen premještaj suđenja u Šibenik i izuzeće sudaca

11.10.2018.

10:45

Autor: všetka

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Sudjenje Darku Kovačeviću - Daruvarcu, zbog teških tjelesnih ozljeda mladoj Zadranki odgođeno je. Njegov odvjetnik Andrej Korljan zatražio je izuzeće suca Tomislava Šimića, predsjednice Općinskoga suda u Zadru i njezine zamjenice, te predsjednika Županijskoga suda u Zadru.

Odgođeno je Sudjenje Darku Kovačeviću - Daruvarcu, kojega tužiteljstvo tereti za prijetnju i nanošenje teške tjelesne ozljede mladoj Zadranki. Naime, njegov odvjetnik Andrej Korljan zatražio je izuzeće raspravnoga suca Tomislava Šimića, predsjednice Općinskoga suda u Zadru i njezine zamjenice, te predsjednika Županijskoga suda u Zadru. Osim toga Korljan je Vrhovnom sudu predložio premiještanje slučaja na Općinski sud u Šibeniku. Svoje zahtjeve obrazložio je bojazni da njegov branjenik neće imati nepristrano i objektivno sudjenje zbog medijskoga pristiska.

Prije nego što je prekinuo suđenje i odgodio daljnju raspravu, a do odluke Vrhovnoga suda, raspravni sudac Tomislav Šimić očitovao se o sumnjama da optuženi Kovačević neće imati objektivno i nepristrano suđenje. Odbacujući takve bojazni obrane, Šimić je istaknuo kako smatra da je riječ o očitoj zlouporabi procesnih prava obrane s ciljem opstrukcije ovoga kaznenog postupka i donošenje prvostupanjske presude do 14. prosinca, kada istječe mjera obvezatonog zadržavanja u pritvoru optuženog Kovačevića. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.