Hrvatski radio

Radio Zadar

Sukošanskom svećeniku 15 dana zadržavanja u zatvoru

18.05.2022.

14:19

Autor: HRT Radio Zadar/OS Zadar

Privođenje bivšeg sukošanskog župnika

Privođenje bivšeg sukošanskog župnika

Foto: V. Šetka / HRT Radio Zadar

Tri tjedna od napada na časnu sestru svećenik iz Sukošana ponovno je uhićen zbog napada na susjedu. Sudac prekršajnog odjela Općinskoga suda u Zadru, nakon saslušanja, odredio mu je 15 dana zadržavanja u zatvoru. Priopćenjem se oglasio i Općinski sud u Zadru.


Evo što uz ostalo stoji u priopćenju:

Podnesenim optužnim prijedlogom D.K. se tereti da je dana 17. svibnja 2022. godine oko 00,10 sati u mjestu Sukošan, na ulici Hrvatskih branitelja, dakle na javnom mjestu dostupnom većem broju građana, narušio je javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način na štetu A.S. (1979) što je kritične prigode prilikom povratka u župnu kuću vidio susjedu koja se vraćala s posla, izašao iz vozila i zatrčao se prema njoj glasno vičući riječima: "zbog tebe sam završio u zatvoru p**** ti m*****“, misleći na događaj s časnom sestrom koji je zbio 26. travnja 2022. godine, da bi ju zatim uhvatio s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati, A. se istrgnula, a D. ju je zatim odgurnuo uslijed čega je pala na tlo i zadobila laku tjelesnu povredu - površinsku ozljedu nožnog zgloba i stopala.

Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika, zbog opasnosti od ponavljanja djela, odredio njegovo zadržavanje u maksimalnom zakonskom trajanju od petnaest dana, te je isti prepraćen u Zatvor u Zadru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.