Hrvatski radio

Radio Zadar

Sumnja u učinkovitost sanacije bolnica

23.01.2013.

15:31

Autor: ap

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Stipe Zrilić sumnja u učinkovitost sanacije.Stanje nepodmirenih novčanih obveza zadarske Opće bolnice na dan 31. prosinca 2012. iznosi preko 130 milijuna kuna i prenošenjem osnivačkih prava na državu nećemo ništa dobiti dodao je župan.

Skupština Zadarske županije sastat će se 30. siječnja kako bi u zakonskom roku podnijela zahtjev Vladi za sanaciju zadarske bolnice - rečeno je danas na Kolegiju župana Stipe Zrilića na kojem je predstavljen prijedlog te odluke.

Župan Zrilić već sada sumnja u učinkovitost sanacije.Stanje nepodmirenih novčanih obveza zadarske Opće bolnice na dan 31. prosinca 2012. iznosi preko 130 milijuna kuna. Da se dobije ukupna slika potrebno je znati i podatak o ukupnim potraživanjima koja iznose preko 45 milijuna kuna od čega su najveća, preko 33 milijuna, za ugovorne obveze prema Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje - kazao je pročelnik Josip Kraljić. Ističući kako je u istoj godini bolnica fakturirala prema HZZO-u preko 47 milijuna usluga iznad ugovora koje je morala odraditi i koje joj nikada neće biti plaćene, pročelnik Kraljić je zaključio.

Prenošenjem osnivačkih prava na državu nećemo ništa dobiti dodao je župan.

Inače na jučerašnjoj sjednici Hrvatske zajednica županija ukazano je na brojne nejasnoće i otvorena pitanja u vezi sanacija županijskih bolnica zbog čega se od nadležnih ministarstava traži odgoda primjene zakona.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.