Hrvatski radio

Radio Zadar

Super chicksice rasturaju

07.12.2015.

14:40

Autor: Melita Šare

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

SUPER CHICKSICE osvjetlale su obraz ovog sportskog vikenda Zadru. Iako im ime zvuči kao da je riječ npr. o navijačicama-ne, radi se o pravim pravcatim nogometašicama, prvi put u povijesti našeg ženskog malog nogometa i sa svojom službenog ligom odobrenom od HNS-a.

Cure iz Poličnika bile su najjače na turniru na Višnjiku s devet bodova, 14 golova i tri pobjede.

Ružičaste tenisice su tu, ali udarac je poguban. Opak je i natpis na kršnim ženskim leđima. Djevojke nisu mačji kašalj iako ove iz Dugog Sela npr. treniraju tek dva mjeseca.

Kako smo opaki vidjet ćete danas, evo mi treniramo dva mjeseca počeli smo od nule svi, trudimo se svaki dan neki s obiteljima , neki bez obitelji, dva puta tjedno,velika volja i veliki trud i dje ono što nas pokreće. - kaže Ivana Gavran, nogometašica MNK Rugvica.

Prvi se put pokrenula i službena liga za žene u "fucalu". Zadar je imao čast biti domaćin, odnosno klub iz Poličnika Super Chicks.

Zato što je prvi put u povijesti HNS organizirao malonogometnu ligu za žene znači ovo je prvi od tri turnira koja će se igrati. - objašnjava Luka Marinović, trener MNK Super Chicks.

Prva je mrežu uopće na turniru zatresla Ivona Pejić iz Zagreba. Zašto nogomet? Odgovor je jednostavan. Naprosto ga voli.

Koliko se bavite nogometom? Zašto? Odmalena zato što volim. - kaže Ivona Pejić iz MNK Kozakiv Zagreb.

Dosad su cure naganjale loptu po revijalnim utakmicama ljeti. Na divljim su turnirima zasad najbolje svladale, pogađate, cipelarenje.

U cipelarenju jači ste od muškaraca ili? Veoma, veoma jače, živčanije ja bih rekla s dobrim kostobranima. - priznaje Ivana Gavran.

A ni kostobrani ne pomažu kada na teren uleti domaća cura iz Poličnika. Zabila je tri gola. Devetnaestogodišnja Tea Pedić igra nogomet otkad zna za sebe, prvo s dečkima u selu "na nogu", a profesionalno već pet godina u Super Čiksicama.

Jeste bili najjači na nogu s muškarcima? Nisam najjača? - govori Tea Pedić, nogometašica MNK Super Chicks Poličnik.

Od 16 do 31 godine. Čime se bave? Jesu možda neke majke? Studentice, rade, nisu udane. Pa ako ste maneken i želite uhvatiti nogometašicu, čuli ste, cure u kopačkama nisu udane. Pravac Poličnik.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.