Hrvatski radio

Radio Zadar

SuperNova se neće više zatvarati!

16.11.2017.

13:45

Autor: Žana Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

500-tinjak radnika, ponovno se vratilo na posao u Trgovinski centar SuperNova, koji je nakon velike poplave u Zadru, do danas bio zatvoren. Iz Uprave otvorenog centra tvrde kako zgrada nije pretrpjela konstrukcijska oštećenja.

Građane najviše zanima jesu li točne glasine da se Trgovinski centar ponovno zatvara nakon božićnih blagdana. To nije istina - tvrdi direktorica Trgovinskog centra Iva SurićStatika je u redu i Supernova se neće više zatvaratiNakon poplave, u obnovi su sudjelovali i trgovci: Prvo smo reparirali cijeli prostor. Samo smo malo preuredili. Svakako je bilo dosta čišćenja, sređivanja, punjenja dućana, ali smo jako sretni što smo ponovno tu.

A sretni su i Zadrani: Jedva sam čekala jer je to mjesto gdje možeš ležerno hodati, nešto kupiti, sjedneš, ako hoćeš popiti kavu.

Kako nismo vidjeli ni jedan građevinski ili arhitektonski dokument koji bi potvrdio da je zgrada sigurna - pitali smo direktoricu Surić, strahuju li zbog sljedeće obilne kliše. Njen odgovor glasi: Supernova je obnovljena u potpunosti!
A otvorenje drugog krila zgrade, na kojem su nakon povlačenja vode nastavljeni radovi, planira se na proljeće iduće godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.