Hrvatski radio

Radio Zadar

Susret gradonačelnika i poduzetnika

22.11.2022.

11:16

Autor: Radio Zadar

Rast poduzetništva

Rast poduzetništva

Foto: Ilustracija / Pixabay

Četrnaesti godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika održat će od 23. do 25. studenoga u Petrčanima. 

Na ovogodišnjem susretu razgovarat će se o upravljanju imovinom, participativnom budžetiranju jedinica lokalne samouprave, digitalnom i transparentnom iskustvu gradova, e-mobilnosti u javnom gradskom prometu, energetskim izazovima i klimatskim promjenama te gospodarenju otpadom.


U panel raspravama će sudjelovati gradonačelnici Rijeke, Dubrovnika, Karlovca, Zaprešića, Pazina, Pakraca, Bjelovara, Samobora, Varaždina i Cresa.


Susret i ove godine okuplja one čija suradnja je presudna za razvoj i napredak lokalnih zajednica – gradonačelnike, poduzetnike te predstavnike Vlade. Očekuje se sudjelovanje oko 350 predstavnika lokalne samouprave i gospodarstva, od kojih je 70 gradonačelnika, a sudjelovanje su najavili Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave i Ivan Paladina, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.


Cilj skupa je raspraviti i definirati mogućnosti suradnje javnog i privatnog sektora u svrhu poticanja razvoja lokalnih jedinica te predstaviti uspješne primjere i iskustva u područjima od zajedničkog interesa gradonačelnicima i poduzetnicima.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.