Hrvatski radio

Radio Zadar

Sutkinja primila oko 25 tisuća kuna i 150 eura

04.11.2016.

11:06

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

USKOK je pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor za benkovačku sutkinju i vlasnicu agencije za nekretnine koja joj je navodno davala mito i poticala je na zloporabu ovlasti. Sutkinja je od nje primila oko 25 tisuća kuna i 150 eura, objavljeno je na internetskoj stranici USKOK-a.

Priopćenje: 
 
USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvije hrvatske državljanke (1980., 1965.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. ( 4. 11. 2016. )
 
Osnovano se sumnja da je I. okr., sutkinja Općinskog suda u Zadru, Stalna služba u Benkovcu, od početka veljače 2016. godine do 3. studenoga 2016., u Benkovcu i Obrovcu, na traženje i sukladno dogovoru s II. okr. vlasnicom agencije za nekretnine, u najmanje 36 predmeta za obećanu novčanu nagradu poduzimala sve radnje potrebne za rješavanje statusa nekretnina sukladno interesima stranaka drugookrivljenice. Tako je I. okr., nakon što joj je II. okr. predala dokumentaciju stranke kojom raspolaže, kao i dokumentaciju potrebnu za pokretanje sudskog postupka koju je II. okr. pribavljala po uputi I. okr., sačinjavala tužbe i prijedloge za pokretanje pojedinačnog ispravnog postupka po kojima je kasnije kao uredujući sudac donosila odluke. Potom je I. okr. osiguravala da predmeti na temelju tako predane dokumentacije njoj budu dodijeljeni u rad te je u istima, posredstvom II. okr., davala usmene i pisane upute za stranke i svjedoke kako će svjedočiti i što će ih pitati. Zatim je, sukladno dogovoru, zakazivala rasprave i donosila odluke za što je od II. okr. preuzela najmanje 25.300,00 kuna i 150 eura.
USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.