Hrvatski radio

Radio Zadar

Sutra 1. Božava trail od Lanterne do Sakaruna

01.06.2018.

13:43

Autor: SJM - IM

foto: dugiotok.hr/HRT Zadar

foto: dugiotok.hr/HRT Zadar

Foto: - / -

Sve je spremno za 1. Božava trail sutra na Dugom otoku, sportsko-rekreativnu utrku osmišljenu s ciljem promocije atraktivnih lokacija na sjeverozapadnom dijelu otoka. U Udruzi mladih Božava čiji članovi su u suradnji s Turističkom zajednicom Božava pripremali utrku doznajemo:

Po čemu se Božava trail izdvaja od sličnih natjecanja  u priobalju i po otocima ? Na ovo pitanje odgovorila nam je Lucija Uglešić iz Udruge mladih Božava: Posebna je po ljepotama koje sudionici mogu vidjeti, trči se od najvišeg svjetionika na Jadranu, svjetionika Lanterna visokog 42 metra do jedne od najljepših plaža na Jadranu - Sakaruna. Stalno po medijima čitamo da je Dugi otok prozvan hrvatskim Havajima, a uz Telašćicu najljepši dio je taj sjeverozapadni dio otoka. Božava trail poseban je i po još jednoj stvari a to je nezaboravna fešta koja će uslijediti u večernjim satima za sudionike utrke , čeka vas luda zabava uz grupu Kanela i božavsku mladež koja zan napraviti jako dobar štimung - tvrdi Lucija.

Najavljujući utrku u našem programu Jure Javoran iz organizacijskog tima navodi kako se utrka organizirala s ciljem popularizacije Dugog otoka kao atraktivnog odredišta za aktivni turizam : Taj oblik turizma je onaj koji će nam dovesti turiste u pred i po-sezoni. To je otvaranje onom dijelu tržišta kojem do sad nismo bili toliko atraktivni . Stvaranjem takve infrastrukture mogli bi produžiti sezonu, tome težimo.

Više informacija o smještaju, stazama doznajte na linkuhttp://www.bozavatrail.com/

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.