Hrvatski radio

Radio Zadar

Sutra akcija čišćenja kupališta za invalide

31.05.2017.

11:13

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osobe s invaliditetom u Zadru imaju najbolje opremljenu plažu - kupalište na Vitrenjaku u cijelosti je prilagođeno njihovim potrebama i poznato diljem Europe. Kako bi i ovoga ljeta spremno dočekalo korisnike, za sutra s početkom u 16 sati najavljena je tradicionalna akcija čišćenja te plaže.

U akciji će sudjelovati Športsko-ribolovno društvo Zubatac, zadarska Udruga tjelesnih invalida i Jedriličarski klub Uskok uz svesrdnu pomoć i podršku Grada Zadra - najavio je Jozo Kasipović, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije: Specifičnost našeg kupališta je mogućnost ulaska, sigurnost, ali prije svega to što nas Grad već 7 - 8 godina prati i daje pomagače. Pomagači pomažu svim osobama s invaliditetom da mogu ući i izaći iz mora, pomažu im prilikom kupanja ako nemaju nekoga drugog tko bi im pomogao. Zahvaljujući ovom kupalištu, već je 5 osoba s invaliditetom iz inozemstva kupilo stanove u blizini tog kupališta.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.