Hrvatski radio

Radio Zadar

Sutra otvorenje kapitalnog infrastrukturnog projekta u mandatu rektorice Vican

03.10.2022.

13:15

Autor: Filip Matijević

.

.

Foto: Sveučilište u Zadru / .

Početkom 2020. godine počeli su radovi, a sutra se svečano otvara novi studentski dom i restoran na Novom kampusu. Ovo je kapitalni projekt u mandatu Dijane Vican na čelu Sveučilišta u Zadru.

Od sutra se studentski standard u Zadru penje na barem jednu razinu više. Nakon ulaganja nešto više od 70 milijuna kuna - najvećim dijelom europskog bespovratnog novca – te dvije godine i devet mjeseci radova sve je spremno za svečano otvorenje na Novom kampusu. Studentski dom s 284 kreveta i restoran Diadora s 500 sjedećih mjesta i brojnim pratećim sadržajima trajno će podići kvalitetu studiranja u Zadru. 

To je bio naš temeljni infrastrukturni projekt u mom mandatu rektorice i naravno da sam presretna i da zadovoljstvo dijelim sa svima koji su na Sveučilištu, a i sa Zadrom i Zadarskom županijom. Ovime smo riješili i socijalnu kategoriju studenata, više nemamo nijednog siromašnog studenta koji si ne može osigurati povoljnu i adekvatnu prehranu i smještaj.

Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru

Iako ga naziva kapitalnim, ovaj projekt kojim je poboljšan i povećan kapacitet studentskog smještaja i prehrane, Vican vidi samo kao etapu u razvoju Novog kampusa – nove dimenzije Sveučilišta u Zadru: 

Optimum ćemo postići tek nakon izgradnje STEM zgrade koja također ima smještaj za studente. Osigurali smo projektnu dokumentaciju i sva sredstava, a sada čekamo financijske izvore u koje ćemo se moći upustiti kako bismo u sljedećih četiri ili pet godina izgradili tu zgradu.

Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru

Na svečanosti otvorenja očekuje se i predsjednik Vlade Andrej Plenković iako njegov dolazak još uvijek nije službeno potvrđen. Sve počinje u 14 sati u Multimedijalnoj dvorani na Novom kampusu završnom konferencijom projekta „Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru“, a u 14 i 40 predviđeno je i svečano otvorenje Studentskog doma i Studentskog restorana Diadora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

16 h

Nadin 2022

Kušanje vina