Hrvatski radio

Radio Zadar

Sutra počinje bogati znanstveni skup „Preko i njegovo područje“

24.06.2021.

09:10

Autor: rzd

Sutra počinje bogati znanstveni skup „Preko i njegovo područje“

Sutra počinje bogati znanstveni skup „Preko i njegovo područje“

Foto: - / -

U organizaciji Sveučilišta u Zadru i Općine Preko, 25. i 26. lipnja održat će se znanstveni skup „Preko i njegovo područje“. Otvaranje skupa bit će u Svečanoj dvorani Sveučilišta sutra u 9 sati. Program predviđen za subotu, 26. lipnja, počet će u 9.30 u prostorima OŠ Valentina Klarina u Preku.

U organizaciji Sveučilišta u Zadru i Općine Preko, 25. i 26. lipnja održat će se znanstveni skup „Preko i njegovo područje“.

Otvaranje skupa bit će u Svečanoj dvorani Sveučilišta sutra u 9 sati. Program predviđen za subotu, 26. lipnja, počet će u 9.30 u prostorima OŠ Valentina Klarina u Preku.

Među ostalim, čut ćemo izlaganja o obitelji Mašina, baštini otočića Ošljaka, povezanosti kazališta i Preka, ulozi otoka Ugljana u Domovinskom ratu i jezičnim osobitostima Preka. 

Održat će se i 30. pjesnička manifestacija Brižićev dvuor posvećena Pavlu Jerolimovu i Ivici Matešiću Jeremiji, a u programu će sudjelovati Milena Dundov, Drago Krpina, Tomislav Marijan Bilosnić, Vlatko Majić, Jelena Rušev Mogilevskij, Robert Bacalja i ženska klapa Lavandijere.

U crkvi Gospe od Ružarija u 18 sati na programu će biti pasionski oratorij „Križina“ autora glazbe i teksta Ive Nižića, a izvest će ga Zbor Condura Croatica Zadar, Udruga žena Luzor Preko i KUD Preko.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.