Hrvatski radio

Radio Zadar

Sutra počinje štrajk zaposlenih u osnovnim i srednjim školama

09.10.2019.

12:45

Autor: Božidar Kolega

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Propalo je mirenje sindikata i Vlade i od sutra su nastavnici u svim osnovnim i srednjim školama u štrajku! Sindikalisti kažu da će štrajk nakon sutrašnjeg dana biti cirkularan, dakle štrajkat će se naizmjence u pojedinim županijama.

Vlada Republike Hrvatske u cjelosti je odbila naše zahtjeve za izmjenama koeficijenata rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec. Vlada je kroz dodatke ponudila povećanje od 2 posto od 1. listopada i 2 posto od 1. lipnja 2020. To je za sindikate neprihvatljivo rekao je Mihalinec.

 

Branimir Mihalinec

 

Sindikalni povjerenici organizirat će skup zaposlenika u 8 sati za jutarnju smjenu, i u 14 sati za posliepodnevnu smjenu, rekao nam je povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Jure Bilan. Tu će se ljudi izjašnjavati podržavaju li ovaj štrajk i napore sindikata na poboljšanje materijalnih prava zaposlenika ili ne podržavaju. Ravnatelji su nakon toga dužni organizirati nastavu s onim zaposlenicima koji ne žele štrajk. Očekujemo veliki odaziv zaposlenika dodao je Jere Bilan. 

Jere Bilan

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.