Hrvatski radio

Radio Zadar

Sutra prosvjed turističkih prijevoznika

06.05.2020.

13:51

Autor: rzd

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Prijevoznici prosvjednom vožnjom od parkirališta iznad dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku, preko Poluotoka te natrag na Višnjik, žele Vladu upoznati s problemima u kojima su se našli zbog pandemije koronavirusa.Najveći teret su im radnici i obaveze prema leasing društvima, navode prijevoznici.

Dosadašnja problematika rada prijevoznika u povremenom prijevozu putnika (turizam), dodatno je zakomplicirana pojavom COVIDa-19 i zabranama vezanim uz spriječavanje širenja zaraze, istovremeno bez adekvatne podrške države i nadležnih, razlozi su zbog kojih će se prijevoznici u Zadarskoj županiji  u četvrtak, 07. svibnja od 11:30 do 13:00 sati priključiti mirnom prosvjedu, koji je na inicijativu autobusnih prijevoznika u povremenom prijevozu planiran u isto vrijeme, u svim većim gradovima Republike Hrvatske.

Okupljeni prijevoznici, vozilima će mirno prosvjedovati vožnjom od velikog parkinga iznad dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku, preko Poluotoka, i natrag na Višnjik.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.