Hrvatski radio

Radio Zadar

Počinje treći i završni dio radova na Liburnskoj - radovi do lipnja

31.03.2022.

13:41

Autor: tp

LUZ rekonstrukcija Liburnske

LUZ rekonstrukcija Liburnske

Foto: LUZ / LUZ

Počinje treći dio radova na rekonstrukciji dijela Liburnske obale, koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”.

Regulacija prometa

Regulacija prometa

Foto: LUZ / LUZ

Treći, ujedno i posljednji dio izvođenja radova obuhvaća slijedeći dio Liburnske obale u smjeru sjeverozapada, ukupne duljine 120 metara. Navedeni dio obale te parkiralište uz obalu, odvojeno od kolnika zelenim pojasom, bit će u potpunosti zatvoreni za kolni i pješački promet. Planirani završetak radova je do 1. lipnja 2022. godine, javljaju iz zadarske Lučke uprave.

Kako bi se omogućio neometan promet vozilima Liburnskom obalom, promet će se prekidati samo za potrebe ulaza/izlaza vozila s gradilišta. Iz Lučke uprave Zadar pozivaju sve sudionike u prometu da poštuju znakove privremene regulacije prometa, kojom se neće znatno utjecati na prometni režim u centru grada.

Podsjetimo, rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale obuhvaća ukupnu duljinu od 597,99 metara i sljedeće bitne elemente: uređenje obale, oborinske odvodnje te instalaciju triju novih energetskih ormarića i njima pripadajućih vodovodnih i elektroinstalacija. Radovi su podijeljeni u ukupno tri dijela, kako bi u što manjoj mjeri ometali normalan tok prometa te organizaciju prometa u mirovanju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Popodne uz Radio Zadar

Popodnevni program Radio Zadra donosi u vaše domove najbolju domaću i stranu glazbu. Poslušajte naš glazbeni vremeplov Rollercoaster. Utorkom i četvrtkom od 16. i 15 donosimo najave i osvrte kulturnih događanja, a od od 18 do 19 sati slušate novosti s glazbene scene, naše i strane

Poslušajte u Slušaonici