Hrvatski radio

Radio Zadar

Sutra od 16 sati u Zadru - Dan crvenih haljina

02.02.2023.

11:20

Autor: Radio Zadar

Dan crvenih haljina

Dan crvenih haljina

Foto: Cukrići Zadar / Radio Zadar

Javnozdravstvena kampanja „Dan crvenih haljina" pokrenuta je kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. Moždani udar u žena nedovoljno je prepoznat, nedovoljno istražen i nedovoljno liječen. Po prvi put, ova kampanja s bogatim programom, provest će se i u Zadru - najavila je udruga Cukrići na svojoj stranici. Udruga Cukrići Zadar i Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru, uz pomoć i podršku Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru i Udruge za autizam Zadar, te sudjelovanje Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, Medicinske škole Ante Kuzmanića i Udruge Ahimsa,u petak 03.02.2023. organiziraju obilježavanje Dana crvenih haljina - podizanje svijesti o moždanom udaru kod žena.


Program započinje u 16 sati okupljanjem na Pozdravu Suncu u crvenom dress codu te fotografiranjem prisutnih (grupna fotografija). Nakon fotografiranja, šetnjom do Sveučilišta u Zadru (Obala kralja Petra Krešimira, IV, 2) pozivamo zainteresirane na stručna predavanja s početkom u 17:00 u Svečanoj dvorani Sveučilišta.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.