Hrvatski radio

Radio Zadar

Suvremena praksa za Agroturističke tehničare

18.04.2016.

11:52

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Trgu Petra Zoranića škola Stanka Ožanića predstavlja projekt uz pripremu nekoliko slatkih i slanih jela, a prigodu će iskorititi i za promociju upisa u školsku godinu 2016./2017. U sklopu projekta izrađen je novi kurikul za praktičnu nastavu za agroturističkog tehničara.

U 11 sati počinje završna konferencija projekta „Primjena inovativnih metoda podučavanja i komunikacije sukladno smjernicama ruralnog razvoja“ uz Poljoprivrednu, prehrambenu i veterinarsku školu Stanka Ožanića, Zadar. Sve projektne aktivnosti su provedene i rezultati su ostvareni. Ovom prilikom predstavit će se cijeli projekt uz nekoliko slatkih i slanih jela uz prigodan domijenak. Također će Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar promovirati upise u školsku godinu 2016./2017.

 Projektne aktivnosti koje su ostvarene:

Izrađen je novi kurikul za praktičnu nastavu kroz sve četiri godine strukovnog obrazovanja za agroturističkog tehničara sa svrhom implementacije kurikula u postojeći nastavni plan i program

Realizirana su studijska putovanja u Nizozemsku, Slavonski Brod i Kaštel Štafilić

Održane su edukacije za učenike:edukacija o proizvodnji jagoda i hidroponskom uzgoju, tečaj poslovnih vještina

Održane su edukacije za profesore: edukacija o proizvodnji jagoda i hidroponskom uzgoju, tečaj općeg engleskog jezika, tečaj informatike i pedagoška dimenzija izrade, realizacije i vrednovanja školskog kurikula I tečaj marketinških vještina.

Posjećeno je agroturističko imanje u Zadarskoj županiji.

  • Kuhar je osmislio i pripremio tri slatka i tri slana jela od jagoda s učenicima
  • Provedena je analiza stvarnih potreba tržišta i kreiran je plana za buduće aktivnosti škole
  • Podignut je hidroponski sustav za uzgoj jagoda na otvorenom ispred škole i u zatvorenom prostoru na Babindubu

 

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu poziva „Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada“ u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića u Zadru.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.