Hrvatski radio

Radio Zadar

Sve je gore - u Zagrebu gotovo 400 novozaraženih

17.10.2020.

09:06

Autor: HRT

Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Nakon jučerašnjeg crnog rekorda, kada je u Hrvatskoj potvrđen 1131 novi slučaj zaraze koronavirusom, a tri su osobe preminule, jutros stižu novi podaci županijskih stožera. U Gradu Zagrebu novi crni rekord - 387 zaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata.

To su izvijestili jutros iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Koronavirus je ušao na dva odjela Klinike za tumore KBC-a "Sestre milosrdnice" - pozitivne su medicinske sestre, liječnici i pacijenti na abdominalnoj kirurgiji i otorinolaringologiji.

- Za sada imamo pet pozitivnih abdominalaca, 2 pozitivna ORL kirurga... Vidjet ćemo kako ćemo dalje nastaviti, rekao je doc. dr. sc. Ivan Milas, v. d. predstojnika Klinike za tumore KBC-a "Sestre milosrdnice".

➡️ Nikad više zaraženih: virus u domovima i zdravstvenom sustavu, bolnice u Europi blizu limita

❗ U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježeno je 387 slučajeva novooboljelih osoba. U NZJZ "Dr. Andrija Štampar" provedeno je 1385 testiranja na SARS-CoV-2. Mjera samoizolacije izrečena je 1040 osoba, 121 novooboljela osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, 167 osoba su kontakti osoba pozitivnih na koronavirus, kod četiri je osobe moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a četiri su osobe stigle iz BiH, Češke i Austrije.

Kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom izlazaka, kod dvije je moguća izloženost tijekom vjerskih događanja, a kod četiri je osobe moguća izloženost prilikom hospitalizacije.

Kod pet je osoba moguća izloženost tijekom korištenja godišnjeg odmora na obali, a kod četiri je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti.

Obrada za 74 osobe je još u tijeku. Od navedenih osoba, šest je zdravstvenih djelatnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.