Hrvatski radio

Radio Zadar

Sve je spremno za veliku 30. obljetnicu

30.09.2021.

11:52

Autor: Filip Buzov

grad zadar ( foto)

grad zadar ( foto)

Foto: - / -

Obilježavanje počinje već ove subote, a Zadrani će se tih teških, ali i ponosnih dana moći prisjetiti kroz razna događanja, od znanstvenih i kulturnih do sportskih i zabavnih .

Središnja svečanost je 6. listopada na Dračevcu gdje su hrvatski branitelji tog dana 1991. godine zaustavili okupatorske snage te ih natjerali na povlačenje. U obrani grada na žalost izgubljeni su mnogi životi, a njihova žrtva i herojstvo ne smiju biti zaboravljeni. Prigodne riječi uoči velike obljetnice jutros je prilikom predstavljanja programa uputio gradonačelnik Branko Dukić:

gradonačelnik Branko Dukić:


Obilježavanje počinje već ove subote organizacijom utrke koja će pratiti tadašnju liniju obrane grada od Bokanjca do Dračevca. Idući utorak na zadarskim Bedemima predstavnici policije održat će taktičko-tehnički zbor, a istog dana održat će se i večer domoljubne poezije "Tebi grade moj". U sklopu programa obilježavanja Narodni muzej Zadar organizira izložbu "Obranjeni Grad". Šestog listopada najavljen je i nastup Akro - skupine Krila Oluje, koncert grupe Intrade, a sve završava velikim vatrometom. Koordinator utrke Slobodan Mijolović, Vesna Matešić u ime braniteljskih udruga i Ivana Dražić iz Narodnog muzeja:

. Koordinator utrke Slobodan Mijolović, Vesna Matešić u ime braniteljskih udruga i Ivana Dražić iz Narodnog muzeja:

 

 

Detaljnije o programu potražite na službenim stranicima grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.