Hrvatski radio

Radio Zadar

Sve je spremno za Wings for Life World Run utrku

05.05.2016.

12:27

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sedam tisuća trkača sudjelovat će ove nedjelje na trećoj utrci Wings for Life u Zadru. U isto vrijeme u još 33 zemlje svijeta trčat će oko 150 tisuća ljudi. Gledajući broj stanovnika po državama hrvatska je utrka po broju sudionika prva u svijetu.

Treće izdanje Wings for Life World Run utrke, trenutno najveće utrke ikada u Hrvatskoj, 8. svibnja ponovno će zatresti kako zadarsko, tako i globalno tlo i povezati ljude diljem svijeta. Ponosni domaćin i partner utrke grad Zadar i ove godine je napravio sve u svojoj moći da natjecateljima pruži još jednu izvanrednu utrku. Na tiskovnoj konferenciji održanoj danas u prostorijama grada Zadra organizatori su potvrdili da nas očekuje spektakularna utrka, čije će slike ponovno obići svijet.

 Ovo je do sada najveća utrka u Hrvatskoj i iznimno nam je drago što je ovaj projekt oko sebe uspio okupiti tako pozitivnu zajednicu koja već tri godine - svjesno ili nesvjesno - podiže svijest o ozljedama leđne moždine i pomaže u pronalasku lijeka za iste, rekao je član organizacijskog odbora utrke Zoran Kosanović.

 Danas je započela i izgradnja svih objekata potrebnih za održavanje utrke, a za sami događaj, osim stotina policajaca i redara, organizatorima pomaže i skoro 900 volontera iz cijele Hrvatske.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Božidar Budiša još je jednom najavio posebnu regulaciju prometa za vikend te zamolio građane za razumijevanje:

 Ovo je veliki projekt i velika utrka, stoga želim zahvaliti organizatorima što tako pozitivnu sliku Zadra i Hrvatske šalju u svijet. Policija i organizatori odradili su sve kako bi utrka prošla u najboljem redu, a jedan od najvećih segmenata je svakako sigurnost prometa jer se utrka odvija od Zadra u smjeru Šibenika te će promet biti zatvoren. Napravili smo preporuke vozačima te na našim stranicama možete pogledati detaljnu regulaciju prometa. Osim toga, s dijela ceste od zgrade Zadarske županije do Doma hrvatske mladeži od subote ujutro počet će se uklanjati vozila radi postavljanja ograda i popratnih objekata utrke. Naravno, bez naknade.

 Radovan Dunatov, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i sport Grada Zadra, nije skrivao ponos činjenicom da je Zadar treća utrka u svijetu po broju prijavljenih trkača te prva po omjeru broja stanovnika. Osim toga, dodao je i da mu je iznimno drago što su s organizatorima uspostavili tako čvrstu vezu u jednom ovako plemenitom projektu humanitarnog karaktera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.