Hrvatski radio

Radio Zadar

Sve je to život: intimne ispovijesti hrabrih žena

05.02.2020.

07:13

Autor: SJM

foto: Nismo same/Facebook

foto: Nismo same/Facebook

Foto: - / -

"Neke će vas od ovih priča rastužiti, neke će vas nasmijati, spoznaja da nekih od autorica više nema s nama mogla bi vas i rasplakati. No sve je to život" - poručuje osnivačica udruge Nismo same koja poziva na promociju knjige, Ivana Kalogjera. Među autoricama su i žene iz Zadra i Zadarske županije.

Danas će u zadarskoj Gradskoj knjižnici u 11 sati biti predstavljena knjiga NISMO SAME koju je priredila Ivana Kalogjera, a objavila izdavačka kuća Profil. Uz Ivanu Kalogjeru o knjizi će govoriti Goranka Perc, dopredsjednica udruge Nismo same i jedna od autorica, te urednica Adriana Piteša.

"NISMO SAME zbirka je intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka, njihovih partnera, članova obitelji i prijatelja. Neke će vas od ovih priča rastužiti, neke će vas nasmijati, spoznaja da nekih od autorica više nema s nama mogla bi vas i rasplakati. No sve je to život. Sve su to životne okolnosti za koje svi mislimo kako se događaju nekim drugim ljudima i da se nikada neće dogoditi nama. Kada su mi prije nešto više od četiri godine liječnici rekli da bolujem od raka dojke, danima sam bjesomučno pretraživala internet u potrazi za pričama i savjetima osoba koje su preživjele dijagnozu maligne bolesti od koje se većini ljudi ledi krv u žilama. A onda sam te priče odlučila prikupiti sama“, istaknula je u predgovoru knjizi novinarka Ivana Kalogjera, osnivačica udruge i portala Nismo same za informiranje i podršku ženama koje su se liječile ili se još liječe od raka.
Udruga je pokrenula i projekt Nisi sama – ideš s nama!, novu socijalnu uslugu kojoj je cilj osigurati ženama oboljelima od malignih bolesti koje se liječe u zagrebačkim bolnicama besplatan prijevoz taksijem.
Na portalu Nismo same dosad je objavljeno više od 150 inspirativnih priča u kojima se govori o iskustvu maligne bolesti, ali i tabuima koji se uz nju još uvijek vezuju.
Među autoricama su i žene iz Zadra i Zadarske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.