Hrvatski radio

Radio Zadar

Sve je više zaraženih među školarcima

22.10.2021.

12:06

Autor: Anita Perica

Ilustracija - foto: Igor Soban / Pixsell

Ilustracija - foto: Igor Soban / Pixsell

Foto: - / -

Na području Zadarske županije dva dana zaredom bilježimo troznamenkast broj novih pozitivnih na koronavirus – jučer 146, a danas 121 novi slučaj zaraze. Tako visoke brojke nismo imali od mjeseca travnja. U ovom četvrtom valu epidemije sve je više zaraženih među mladima odnosno školskom djecom.

Na području Zadarske županije potvrđen je 121 novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Jučer su testirana 453 uzorka pa je tako udio pozitivnih visokih 26.7 posto. Na bolničkom liječenju u Zadru i Biogradu ukupno je 31 covid-pacijent od kojih je na respiratorima četvero najteže oboljelih.

Na području Zadarske županije dva dana zaredom bilježimo troznamenkast broj novih pozitivnih na koronavirus – jučer 146, a danas 121 novi slučaj zaraze. Tako visoke brojke nismo imali od mjeseca travnja. Kako je jučer naveo ministar Beroš najviše je novih pozitivnih među mladima. Tome u prilog govore i podaci o zaraženim školarcima na području Zadarske županije. Evo što nam je jutros kazao resorni županijski pročelnik Ivan Šimunić:

       Prema podacima od jučer, ukupan broj bolesnih učenika u Zadarskoj županiji u osnovnim i srednjim školama je 118, a broj učenika koji su u samoizolaciji, koji su ostali kod kuće, ukupno ih je 139. Zanimljivo je isto tako da je broj bolesnih zaposlenika u školama, što nastavnika što nenastavnog osoblja, ukupno 31, a 6 zaposlenika u školama je u samoizolaciji.

U slučaju da se stanje dodatno pogorša pročelnik Šimunić ne isključuje uvođenje nastave na daljinu:

       Sigurno da broj zaraženih otvara ta pitanja i već smo imali nekoliko situacija da su neke škole radile po C modelu no brzo su se vratile, to je bilo jednostavno kratko vremensko razdoblje zbog nemogućnosti organiziranja nastave, a ne zbog velikog broja zaraženih, ali ovi trendovi svakako nisu dobri… Postoji, nažalost, mogućnost da se i to dogodi opet – rekao nam je pročelnik Šimunić.

Prema korona tablici iz izvješća županijskoga Stožera, na području županije aktivnih je čak 507 slučajeva zaraze, što je jedna od većih brojki zabilježenih posljednjih mjeseci. Najviše je aktivnih slučajeva u samom Zadru – 275.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.