Hrvatski radio

Radio Zadar

Sve spremno za preuzimanje Tankerkomerca: na potezu država

17.09.2013.

16:51

Autor: bk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Skupština dioničara Tankerkomerca prihvatila je prijedlog Uprave o dokapitalizaciji tvrtke od strane turske Dogus grupe. Kako bi turski investitor uložio potrebno je još riješiti pitanje marina.

Mi smo sad napravili sve kako bi omogućili preuzimanje Tankerkomerca od strane turskog investitora i spasili tvrtku od stečaja, sad je na redu država, kazao je nakon skupštine direktor Tankerkomerca Boris Jurić. Naime, uvjet Dogus grupe za dokapitalizaciju od 108 milijuna kuna i preuzimanje zadarske tvrtke je rješavanje imovinsko-pravnih pitanja oko marina Zadar i Iž oko kojih Tankerkomerc vodi spor sa državom. Prema prijedlogu Dogus grupe, Tankerkomerc će se odreći prava vlasništva na nekretninama koje koriste marine u korist države, a država bi Tankerkomercu dodijelila koncesiju za vođenje i upravljanje tim marinama.

Sve što je prihvaćeno i znači interes Dogus grupe da uđe kao strateški partner je uvjetovan rješavanjem pravne situacije u kojoj se Tankerkomerc nalazi, prvenstveno vezano za marine. Mi očekujemo jednu kvalitetnu suradnju odgovarajućih državnih tijela koji bi sada trebali u relativno kratkom roku odraditi njihov dio posla, rekao nam je nakon Skupštine Boris Jurić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.