Hrvatski radio

Radio Zadar

Sve više domaćih gostiju

11.08.2015.

12:24

Autor: sd/ap

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski turizam raste, odlični su rezultati za prvu polovicu godine, a znatan doprinos daju, i to prvi put nakon osam godina - domaći turisti. U Zadarskoj je županiji u srpnju ostvareno 8 posto više noćenja i 8 posto više dolazaka u odnosu na prošlogodišnji srpanj. U županijskoj turističkoj zajednici više su nego nego zadovoljni rezultatima ne samo u prošlom mjesecu već i u proteklih 7 mjeseci.


I direktoricu županijske turističke zajednice Mihaelu Kadiju raduju rezultati u turizmu, kao i povratak njemačkih gostiju na naše područje:

   Odlična su povećanja sa svih naših prioritetnih tržišta. Posebno smo oduševljeni  povećanjem dolazaka Nijemaca u srpnju od plus 21 posto više nego lani. Drago nam je i što Talijani bilježe izuzetno dobre brojke, 10 posto više u srpnju, a 11 posto više u razdoblju od siječnja do srpnja ove godine.

  A prvi put nakon osam godina rastu turističkog prometa doprinose i domaći turisti:

 Mi smo iz Varaždina i ovdje blizu imamo vikendicu, govore neki od domaćih gostiju. Mogli smo naći i jeftinijia putovanja po svijetu,ali mislim da je za nas u Hrvatskoj ipak jeftinije. 

Neki kažu: "Da skupo je, ali dobro je, isplatilo se  štedjeti za ljetovanje u domovini".

Ja i ne pokušavam razmišljati o ljetovanju u drugoj državi, ostavim svoje novce ovdje.

Turističke zajednice na području Zadarske županije i dalje će ulagati u razvoj turizma primjerice u svijetu rastućeg trenda cikloturizma,kaže Mihaela Kadija, kao i razvijati obiteljske smještajne kapacitete koji do sada marketinški nisu bili iskorišteni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.