Hrvatski radio

Radio Zadar

Sve više toga postaje nam luksuz

02.02.2022.

12:00

Autor: Božidar Kolega

Rebalans proračuna

Rebalans proračuna

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Kruh, mlijeko, meso, riba, ulje, kava, čaj, povrće. Nema proizvoda koji u proteklih 12 mjeseci nije poskupio. Iz dana u dan svakim ulaskom u trgovinu nailazimo na sve više cijene. 

Najavljeno poskupljenje energenata donijet će sigurno i novi val poskupljenja. Ne samo namirnica već i usluga obrtnika kojima su troškovi poslovanja također otišli u nebo. Iako je i prije bilo poskupljenja, to nikada nije bilo ovako, kaže nam Slavica Ćubrić vlasnica cvjećarskog obrta koja je već 25 godina u tom poslu. Da bi opstali sad smo jednostavno morali dignuti cijenu kaže, 

Slavica Ćubrić

Tanja Popović koja je 40 godina imala svoj frizerski obrt, a koji je sada naslijedila njezina kći boji se kako će i uvođenje eura poskupjeti njihove usluge

Tanja Popović

Poskupljenja će biti ali nekakvu sredinu treba naći ističe

Tanja Popović

Brojna poskupljenja redovna su tema i u Obrtničkoj komori Zadarske županije kaže nam predsjednik komore Ante Lukačić

Ante Lukačić, predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije

A nije to više lako. Mnogi obrtnici i prešli su na sezonsko poslovanje kako bi smanjili troškove i opstali. Što se građana tiče, na žalost čini se kako će nam sve više i više toga postati luksuz. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.