Hrvatski radio

Radio Zadar

Svečana sjednica povodom Dana grada Zadra

22.11.2019.

07:19

Autor: Vladimir Šetka

Svečana sjednica povodom Dana grada Zadra

Svečana sjednica povodom Dana grada Zadra

Foto: - / -

Povodom obilježavanja Dana grada Zadra i blagdana nebeskoga zaštitnika sv. Krševana, danas će biti održana svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će biti dodijeljena Javna priznanja za ovu godinu. Najavljeno je kako će se nazočnima obratiti i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

Svečana sjednica Gradskoga vijeća prigoda je da se gradonačelnik Branko Dukić osvrne na proteklih godinu dana. A tijekom toga razdoblja Zadar je među velikim gradovima izbio na prvo mjesto po povlačenju sredstava iz europskih fondova. Dva kapitalna projekta su obnova povijesnih gradskih bedema, koja je u tijeku, kao i obnova Providurove palače gdje su se radovi poprilično zahuktali. Ondje će uz ostalo biti i stalni postav Muzeja grada, navodi pročelnik gradskog odjela za eu-fondove Šime Erlić.

Veliki izazov prije desetak godina bio je i gradnja nove trajektne luke Gaženica, koja je upravo ove godine dobila nagradu za najbolju luku za brodove na kružnim putovanjima u Hamburgu. A nagrade za životno djelo te godišnje nagrade grada Zadra dijelit će se i na današnjoj svečanoj sjednici zaslužnim pojedincima, organizacijama i ustanovama.

Njima bi se trabala obratiti i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, koja će nakon Zadra obići Škabrnju i odati počast nevino ubijenim civilima i braniteljima u velikosrpaskoj agresiji.

Dan grada Zadra

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

16 h

Nadin 2022

Kušanje vina