Hrvatski radio

Radio Zadar

Svečano i s prvašićima u Polači i u srednjim školama na Boriku

05.09.2022.

16:56

Autor: Radio Zadar

Osnovci u Polači

Osnovci u Polači

Foto: Zadarska županija / Radio Zadar

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Osnovnu školu Franka Lisice u Polači. Ove godine škola ima 17 prvaša u Polači te 6 u područnoj školi u Tinju, što je gotovo dvostruko više u odnosu na godinu ranije kada je bilo ukupno 12 učenika prvog razreda. U osnovnu školu Franka Lisice Zadarska županija je, kao osnivač, u posljednjih godinu dana uložila 1,3 milijuna kuna u sanaciju krovišta i sportske dvorane - objavljeno je na stranicama županije. 

Župan s učenicima srednjih škola na Boriku

Župan s učenicima srednjih škola na Boriku

Foto: Zadarska županija / Radio Zadar

Ekonomsko - birotehnička i trgovačka škola Zadar te Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar također su ugostile izaslanstvo Zadarske županije prvoga dana nove školske godine. U ovim školama uređen je okoliš te košarkaški, nogometni i odbojkaški tereni u što je Županija uložila preko milijun kuna. Ove godine projekt se nastavlja se uređenjem fitness vježbališta. Župan Božidar Longin sa suradnicima je obišao i prostorije za izvođenje praktičnog dijela nastave ugostiteljstva. Osvrnuo se na važnost radova, ali i na početak školske godine : 


Župan Longin o obnovi igrališta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.