Hrvatski radio

Radio Zadar

Svečano na dodijeli priznanja "Zadarsko bijelo srce"

13.05.2019.

19:41

Autor: S. Dražić

foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Foto: - / -

"Kako mi je majka liječnica od malih dana znam koliko je cijenila rad medicinskih sestara. Puno je puta istaknula koliko je vaš doprinos u zdravstvenom sustavu nemjerljiv i bitan", rekao je premijer Plenković na proslavi Dana sestrinstva u Zadru.

  Premjer Andrej Plenković sudjelovao je na  svečanoj proslavi Međunarodnog dana sestrinstva i dodjeli nagrade Zadarsko bijelo srce koje je priređeno u zadarskoj Općoj bolnici. "Želim vam iskreno zahvaliti  na svemu što radite", rekao je premjer, čestitajući medicinskim sestrama i tehničarima njihov dan:

 Posebno mi je drago da sam u Zadru, gradu s velikom tradicijom obrazovanja primalja, a i škole koja ovdje postoji kao i Studija sestrinstva. U gradu ste i županiji u kome se i formirate. To je velika prednost, ali i pozornost koju je obrazovni sustav u Zadru pružio.

Priznanje Zadarsko bijelo srce  u nastavku svečanosti dobilo je 12 djelatnica i djelatnika iz 8 zdravstvenih ustanova i udruga medicinskih sestara i tehničara  koje djeluju na području Zadarske županije za doprinos u promociji sestrinstva i zdravlja u našoj zajednici. 

 Anica Prašnjak,predsjednica Hrvatskog strukovnog  sindikata medicinskih sestara i  tehničara istaknula je kako je uloga sestara i tehničara vrlo važna jer predstavljaju 45 posto zaposlenih u zdravstvu: 

 Krajnji je trenutak u ovom velikom egzodusu da se medicinske  sestre mora bolje platiti, dati im bolje uvjete ne samo za rad već i za život, jeftinije stambeno kreditiranje, stipendiranje, veće upisne kvote za upis u medicinske škole. Krajnji je trenutak da se nešto poduzme, da se naše sestre zadrže,a naši građani imaju kvalitetnu skrb, poručila je Prašnjak. 

Premijer Plenković na Danu sestrinstva

Anica Prašnjak,pred.sindikata medicinskih sestara i teh.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.