Hrvatski radio

Radio Zadar

Svečano obilježen dan Zadarske županije

20.04.2018.

17:23

Autor: Maja Savić

Svečano obilježen dan Zadarske županije

Svečano obilježen dan Zadarske županije

Foto: - / -

Svečana sjednica održana je u dvorani za predavanje nove Poliklinike. Na sjednici su uručene nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima. Zgrada Poliklinike koja je nakon 30 godina otvorila vrata nije izabrana slučajno naglasio je zadarski župan Božidar Longin.

Aludirao je pri tome na sposobnost županije da se oporavi i izgradi nakon raznih nepogoda: Prije samo nekoliko mjeseci ova je zgrada teško stradala u nezapamćenoj poplavi kao i dobar dio naše Županije no upornim radom i pomoći iz Vlade Poliklinika je sanirana kao i veći dio šteta u našoj Županiji.

Poseban izaslanik predsjednice Republike bivši gradonačelnik Božidar Kalmeta čestitao je dan Županije prisjećajući se teških dana koje su kroz ne tako davnu prošlost pogodile Zadar i županiju: Evo ove godine 25 godina nakon Domovinskog rata kažu da je turistički, gospodarski zadarska Županija jedna od najuspješnijih u zemlji.

Ove se godine dodjeljuju dvije nagrade Zadarske županije za životno djelo: posthumno Tomislavu Ivčiću za postignuća koja je ostvario na području kulture i umjetnosti, i doktoru Martinu Mikecinu za postignuća koja je ostvario na području humanitarnog i zdravstvenog djelovanja. Među desetero dobitnika godišnje nagrade je i slavni Realov veznjak Luka Modrić.

Dobitnik godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća ostvarena u prošloj godini u području zaštite, spašavanja i humanitarnog rada je 93. zrakoplovna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Godišnja nagrada zrakoplovnoj bazi iz Zemunika dodijeljuje se zbog iznimnog doprinosa u obrani Zadarske županije kroz aktivnosti i angažman letačkih posada u gašenjima požara iz zraka kao i humanitarnim akcijama koje postrojba provodi kroz traganja i spašavanja domaćeg stanovništva i gostiju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.