Hrvatski radio

Radio Zadar

Svečano otvoreni Vrtovi lunjskih maslina

16.10.2013.

17:08

Autor: HRZ

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veći dio sredstava, odnosno 75 % ovog 600.000 eura vrijednog projekta osigurala je Europska unija u sklopu programa IPA IIIc, a manji dio lokalna samouprava te Turistička zajednica Grada Novalje.

Realizacija projekta Vrtovi lunjskih maslina nadovezuje se na dugogodišnje težnje lunjskih maslinara za cjelokupnom valorizacijom lunjskih maslina,  pokreće se 2010. suradnjom Grada Novalje i Turističke zajednice Grada Novalje, a završava  2013. godine, odnosno današnjim svečanim otvaranjem. Veći dio sredstava, odnosno 75 % ovog 600.000 eura vrijednog projekta osigurala je Europska unija u sklopu programa IPA IIIc, a manji dio lokalna samouprava te Turistička zajednica Grada Novalje.

Gradonačelnik Novalje, Ante Dabo, zahvalio je svima koji su sudjelovali u ovom projektu:

        " Danas lunjski maslinici u svom povijesnom kontinuitetu kreću u novi životni ciklus. Zahvaljujemo se Europskoj Uniji na povjerenju i potpori putem pretpristupnih fondova. Ovi maslinici su jedinstvena vrsta na Mediteranu, a od današnjeg dana, još ćemo ih ponosnije pokazivati svijetu. Projekt Vrtovi lunjskih maslina predstavlja i veliki zamah razvoju Grada, ali i cijelog otoka Paga, kako u maslinarstvu, tako i u turističkom pogledu."

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.