Hrvatski radio

Radio Zadar

Svečano predstavljanje SPECT/CT uređaja Odjela za onkologiju i nuklearnu medicinu

06.04.2023.

13:55

Autor: SDražić

Predstavljanje SPECT/CT uređaja

Predstavljanje SPECT/CT uređaja

Foto: - / Radio Zadar


    U zadarskoj Općoj bolnici svečano je označen početak rada Spect/CT uređaja koji će se koristiti u liječenju pacijenata Odjela onkologije i nuklearne medicine. Uređaj je financiran sredstvima Ministarstva zdravstva u iznosu od 580.662,29 eura.


Spect/CT uređaj koji je dobio onkološki odjel zadarske bolnice nije namijenjen samo za onkološke pacijente već se koristiti i za pretrage kod kardioloških i neuroloških pacijenata. Istaknuo je to na prigodnoj svečanosti državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, dr Silvio Bašić. A na istom tragu koliko će uređaj podići kvalitetu zdravstvene usluge pacijenata ne samo Zadarske već i susjednih županija, u  svojoj izjavi bio je i ravnatelj bolnice  Željko Čulina : 

    Uvođenje SPECT/CT uređaja u rad Odjela za onkologiju i nuklearnu medicinu značajno će utjecati na dinamiku izvođenja dijagnostičkih procesa, poboljšanje kvalitete postojećih pretraga, a ujedno će ostvariti i preduvjet za izvođenje novih.

Na svečanosti su sudjelovali i župan Zadarske županije Božidar Longin, članovi Upravnog vijeća Opće bolnice Zadar, djelatnici Odjela za onkologiju i nuklearnu medicinu te ostali uzvanici.

A za mjesec i pol dana, najavio je državni tajnik Silvio Bašić, u Zadru bi se trebala održati primopredaja novog broda za hitne intrevencije.


Predstavljanja SPECT/CT uređaja

Predstavljanje SPECT/CT uređaja

Predstavljanje SPECT/CT uređaja

Foto: - / Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.