Hrvatski radio

Radio Zadar

Svečano se obilježava Dan Zadarske županije

20.04.2018.

06:59

Autor: HRT Radio Zadar

Zeljko Mrsic/PIXSELL, ilustracija

Zeljko Mrsic/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Danas se svečano obilježava Dan Zadarske županije. U 11 sati na Gradskom groblju u Zadru bit će položeni vijenci kod središnjeg križa, a u 12 sati svečana sjednica Županijske skupštine održat će se u dvorani za predavanje Poliklinike Opće bolnice Zadar.

Na svečanoj sjednici bit će uručene nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima. Ove se godine dodjeljuju dvije nagrade Zadarske županije za životno djelo posthumno Tomislavu Ivčiću za postignuća koja je ostvario na području kulture i umjetnosti, i doktoru Martinu Mikecinu za postignuća koja je ostvario na području humanitarnog i zdravstvenog djelovanja. Među desetero dobitnika godišnje nagrade je i slavni Realov veznjak Luka Modrić.

Dobitnik godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća ostvarena u prošloj godini u području zaštite, spašavanja i humanitarnog rada je 93. zrakoplovna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.  Godišnja nagrada zrakoplovnoj bazi iz Zemunika dodijeljuje se zbog iznimnog doprinosa u obrani Zadarske županije kroz aktivnosti i angažman letačkih posada u gašenjima požara iz zraka kao i humanitarnim akcijama  koje postrojba provodi kroz traganja i spašavanja domaćeg stanovništva i gostiju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.