Hrvatski radio

Radio Zadar

Svečanom sjednicom obilježen dan Grada Obrovca

19.03.2016.

18:53

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća jučer kasno poslijepodne obilježen je Dan grada Obrovca i blagdan svetoga Josipa. Godišnje nagrade uručene su Marijanu Vrkiću i Slobodanu Uzelcu, bivšem potpredsjedniku Vlade.

Gradonačelnik Ante Župan istaknuo je kako unatoč velikoj nezaposlenosti i lošoj demografskoj slici, Obrovac čekaju bolji dani. Očekuje se nastavak priče talijanske tvornice Fassa, te još neka ulaganja. Nije bez osnove da grad Obrovac radi na projektu regionalnog centra za obnovljive izvore energije. Za taj prijekt ćemo aplicirati za sredstva iz Europske unije. Centar bi bio u započetom objektu "robne kuće" kraj mosta koji sadašnjim izgledom vidno narušava panoramu našega grada, istaknuo je Župan.

Optimističan u tom pogledu bio je i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko. Naprosto sve ono što ćemo raditi za sve krajeve u Hrvatskoj, napravit ćemo i za ovaj kraj. Dakle, ovo je kraj pred kojim se isto tako nalaze neke investicije, vrlo vrijedne i zanimljive, i rekao bih pred otvaranjem velikoga broja radnih mjesta. Prema tome, to želim, da mladi ljudi ostanu ovdje živjeti, naglasio je Karamarko. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.