Hrvatski radio

Radio Zadar

Švedski atletski kamp po prvi puta u Zadru!

12.04.2022.

12:45

Autor: HRT RADIO ZADAR

Švedski atletski kamp na Višnjiku

Švedski atletski kamp na Višnjiku

Foto: Ž. Kapelari / Radio Zadar

Po prvi puta u Zadar je, točnije u Športski centar Višnjik, stigao i jedan atletski klub iz Švedske koji će na atletskim stazama Višnjika, ali i na plaži Kolovare te parku Vladimira Nazora, u idućih sedam dana odraditi pripreme za buduća natjecanja.

Organizatorica i trenerica Švedskog atletskog kampa, kako i službeno glasi naziv ovih priprema, je Matea Brčina kojoj ovo nije prvi put kako u svom rodnom gradu vodi ovakav projekt. Naime, Matea je prošle godine već organizirala sportski kamp za djecu iz Zadra koji je bio uspješan, a nakon kojeg se ove godine odlučila na korak dalje te je ideju o dolasku u Zadar predstavila BOO IF klubu iz Švedske u kojem radi kao trenerica skakačkih disciplina.


Ideja je, naravno, pala na plodno tlo pa je tako 26 atletičara i atletičarki te trojica trenera došli u Zadar i prilično su uzbuđeni zbog svog prvog posjeta našem gradu i Hrvatskoj općenito.


- Ideja je zapravo da se ovakav program predstavi i ostalim klubovima u Švedskoj koji treniraju na istom prostoru gdje je i naš klub. Kad se vratimo u Švedsku mislila sam da sve materijale s ovog događaja predstavimo njima i sigurna sam, s obzirom na to kakva je bila reakcija i odaziv roditelja koji su po prvi put pustili svoju djecu same preko granice, da neće biti problema organizirati ovakve kampove i u budućnosti. Prvi trening smo odradili jučer i danas nam je drugi dan. Svi su jako zadovoljni i oduševljeni Višnjikom i opremom koju mi ovdje imamo. Tako da je zasada sve super - kaže Matea i ističe kako su svi polaznici kampa zadovoljni i oduševljeni Zadrom i Višnjikom.


Cilj ovakvih kampova je proširiti poslovni plan sportskih priprema u Zadru i na druge sportove i klubove u Švedskoj i dovoditi ih dva puta godišnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.