Hrvatski radio

Radio Zadar

Svega dva prigovora GIP-u

17.05.2013.

14:59

Autor: Nikola Barać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon osude HDZ-ovih promidžbenih poruka, zadarsko Gradsko izborno povjerenstvo ocijenilo da i SDP-ovi plakati "predstavljaju nepravilnost u izbornoj promidžbi".

Nakon pritužbe zadarskog HDZ-a, Gradsko izborno Povjerenstvo ocijenilo je da SDP-ovi plakati „Nije meni nikad dosta" i „Nije Zadar tunel da se farba", predstavljaju nepravilnost u izbornoj promidžbi, te povredu društveno prihvatljivih etičkih načela i kulture dijaloga.

Gradsko izborno povjerenstvo pozvalo je sve sudionike izbora da u vlastitu promidžbu unesu pozitivan karakter, da izbjegavaju negativno javno prikazivanje ostalih sudionika, te da se pridržavaju pravila.

Podsjećamo, u srijedu je isto povjerenstvo donijelo slično priopćenje, ali ovoga puta nakon prigovora zadarskog SDP-a na HDZ-ove plakate u kojima je pisalo - "Zadarska ljevica pita Zagreb: Milanoviću imaš li drugog kandidata? …brate ovaj nit smrdi, nit miriše".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.