Hrvatski radio

Radio Zadar

Sveta Luce stići će i do bolnice, Dračevca, Poluotoka...

13.12.2017.

07:24

Autor: S. J. Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sveta Luce danas posjećuje i dariva djecu. Stići će i do zadarske Opće bolnice gdje će danas s darovima i pjesmom učenici gimnazije Jurja Barakovića, članice Udruge Maraška, a veselo će biti i na zadarskom Adventu već od jutarnjih sati.

Učenici Gimnazije Jurja Barakovića, tradicionalno, povodom blagdana sv. Luce posjećuju i darivaju djecu na dječjem odjelu Opće bolnice. Učenici će u vremenu od 10,15 sati do 12,00 sati u ugodnoj atmosferi darivati djecu.

12:00 sati - Dolazak Sv. Luce na Odjel pedijatrije OB Zadar. Prigodni program pripremila je Udruga Maraške kojom prilikom će djeci biti uručeni darovi Sv. Luce.

Udruga mladih Ploče i Dračevca osmisila je zbivanje za Sv. Lucu , u sklopu programa  „ Božić na Ploči i Dračevcu '17": Kreativna radionica izrade poklona za Sv. Lucu počinje u  16:00-18:00 sati u Područnom odjelu Gradske knjižnice na Pločama. Dolazak Sv. Luce  najavljen je za 15:30 i u Društvene prostorije „Bunker u Stipčevićima"

Bogat dječji program najavljen je i na zadarskom Adventu, već od jutra. U 10 sati Sv. Luca napravit će blagdansku promenadu od Kampo Kaštela do Trga Petra Zoranića uz darivanje djece slatkišima. Na Trgu Petra Zoranića održat će se interaktivni program, kreativna radionica „Sveta Lucija i sijanje božićne pšenice" i pričanje priče „Priča svete Lucije". Djeco! Ne propustite u 13.00 sati odličnu predstavu „Orašar - božićna bajka"!

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.