Hrvatski radio

Radio Zadar

Sveti Nikola darivao male Virane

07.12.2019.

11:07

Autor: HRT Radio Zadar

Sveti Nikola darivao male Virane

Sveti Nikola darivao male Virane

Foto: - / -

U Dječjem vrtiću »Smješko« održana predstava uz posjet svetog Nikole koji je darivao mališane i osnovnoškolce i koji su svi bili dobri .

Sveti Nikola nije imao izbora ove godine: sve je virske mališane darivao čokoladicama i bombonima, jer su svi – kako se uvjerio u Dječjem vrtiću Smješko i Područnoj osnovnoj školi na Viru – bili dobri te slušali svoje mame, tate, vrtićke tete i učiteljice, ali i ne samo to.

Dragi sveti Nikola, bili smo dobri i slušali i pomagali mami i tati, djedu i baki i pospremali sobu, kuhali ručak, čuvali brata i seku – napisali su polaznici Smješka i poruku, da se vidi, zna i prenese, ostavili nasred vrtića. Uz činjenicu da su lijepo očistili čizmice te ih ostavili uz prozore, istaknuli su još nešto:

Voljeli bi dobiti poklone. Mi smo djeca iz vrtića Smješko. Veselimo se tvom dolasku.

Sve su to svetom Nikoli potvrdile same tete i učiteljice, pa je iz golemih vreća rado svima podijelio slatkiše. No nije to bilo sve, jer su uz svetoga Nikolu bile i dobre vile koje su se rado igrale i s mališanima dočekale omiljenog dječjeg sveca, a prije toga im izvele predstavu u kojoj je sveti Nikola nadmudrio Krampusa i ostale nevaljalce. A kada je završio s poslom i podjelom slatkiša u vrtiću Smješko, sveti Nikola posjetio je virske osnovnoškolce koje je također, iz istih razloga, darivao slatkišima. Događaj je organizirala destinacijska kompanija Vir turizam, dok su predstavu i animacijski dio odradili Samarcanda i Plesna škola Lana.

Sljedećeg tjedna u petak 13. prosinca otok će na isti način ugostiti svetu Lucu, kada će se virski mališani i oni najmlađi osnovnoškolci zabaviti na prigodnim radionicama te uživati u novoj predstavi. 

PRIKUPILI 3,6 TISUĆA KUNA ZA ZADARSKU PEDIJATRIJU

Djelatnici Dječjeg vrtića Smješko sa svojim su mališanima izradili prigodne božićne ukrase koje su prodavali na svečanosti otvaranja Adventa na Viru, kako bi od prikupljenih sredstava kupili slikovnice i igračke za Odjel pedijatrije Opće bolnice u Zadru. Prikupljeno je 3.644 kuna kojima će se pomoći rad zadarske pedijatrije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.