Hrvatski radio

Radio Zadar

Sveučilište i Grad otvorili prostor za razmjenu ideja i pokretanje posla

09.07.2018.

10:42

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: SJM

foto: SJM

Foto: - / -

Coworking prostor Code Hub Zadar u prizemlju Studentskog doma u Zadru od danas je dostupan studentima, poduzetnicima i svim građanima koji žele učiti i napredovati unutar IT - sektora. Grad Zadar i Agencija Zadra Nova uložili su u njega 300 tisuća kuna u cilju razvoja poduzetništva.

Na svečanosti otvaranja rektorica Dijana Vican nazvala je novi prostor okupljalištem : To će biti okupljalište ne samo za studente informacijsko-komunikacijskih tehnologija, nego da možemo povezivati sva druga područja kao što je prirodno, tehničko, medicinsko. Zašto ? Zato što je u strategiji sveučilišta internacionalizacija, a to nije nužno mobilnost, to može biti i putem zajedničkog rada kao što je coworking tehnologija , znači da poduzetnici mogu nastajati ovjde, družiti se s drugima, poticajno i za profesore i studente jer će moći davati novu vrijednost, od stvaranja novih idejnih rješenja, do konkretizacije ideje da s poduzetnicima možemo zakoraknuti dalje - navela je rektorica Vican.  

Voditelj Code Hub projekta u Zadru Josip Milić na naš upit o poslovanju ostalih CodeHub prostora iz ovog projekta u Nikšiću i Mostaru odgovara kako zaista imaju odlična iskustva i čak moraju odbijati prijave jer su popunjeni , zaista postoji veliki interes poduzetnika IT-evaca za otvaranje takvoga prostora. Novi Code Hub otvorit će se još i u Tuzli. Ovo je dobar primjer uspješne suradnje grada Zadra i Sveučilišta - istaknuo je zadarski gradonačelnik Branko Dukić izražavajući nadu kako će novi prostor potaknuti mlade da se obučavaju u IT sektoru, jer, dodao je,  fali nam ovakvih zanimanja i uvjeren sam da će ovaj prostor doprinjeti obrazovanju prve generacije od 50 upisanih studenata informacijskih tehnologija na Sveučilštu u Zadru. 

Novi coworking prostor Code Hub Zadar uspostavljen je u sklopu prekograničnoga projekta CODE (Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.), koji ima za cilj unaprjeđenje poduzetničkoga okruženja u prekograničnome području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama. 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.