Hrvatski radio

Radio Zadar

Svi su spremni dogovarati se o gradskom proračunu za 2022.?

25.11.2021.

12:47

Autor: Filip Matijević

foto: Dino Stanin/Pixsell

foto: Dino Stanin/Pixsell

Foto: - / -

Proračun grada Zadra za 2022. godinu bit će, prema najavama, drugačiji nego ijedan prije. S obzirom na to da nijedna politička opcija nema većinu u Gradskom vijeću, čini se da su u kreiranju proračuna spremni na suradnju, ali svatko ima svoje projekte koje želi vidjeti u realizaciji sljedeće godine.

Trakavica oko Košarkaškog kluba Zadar i njegova dodatnog financiranja kroz rebalans Proračuna za tekuću godinu je razriješena. Tijekom sljedećeg tjedna gradski vijećnici bi trebali izglasati rebalans, a na zasebnoj sjednici razgovarat će o Proračunu grada Zadra za 2022. godinu. Sastali su se predstavnici klubova vijećnika na tu temu u ponedjeljak, sastat će se ponovno početkom prosinca. Svi svjesni da, zato jer nijedna politička opcija nema većinu u Gradskom vijeću, moraju surađivati oni koji su se do jučer gledali preko političkog nišana. Gradonačelnik Branko Dukić iz HDZ-a:

Moramo razgovarati i treba naći modele na koji način uvažiti i ostale ideje i ukalupiti ih u proračun. Vjerujem da ćemo to ostvariti, moramo stati na loptu, moramo racionalno razmišljati.

Čini se da su vijećnici spremni na suradnju, ali svatko ima svoje projekte koje želi vidjeti u realizaciji sljedeće godine. SDP-ov Daniel Radeta:

Prioriteti će nam biti umirovljenici s mirovinom manjom od 2.500 kuna, sva djeca obuhvaćena anketom a koja žive u riziku od siromaštva i korisnici socijalne pomoći koji u gradu Zadru nemaju pravo na besplatan javni prijevoz, uvođenje građanskog odgoja...

Nezavisni Enio Meštrović:

Novi generalni urbanistički plan, da se ne dozvoljava ovakva betonizacija po gradu, da se napravi humani urbani kvart, tražit ćemo uređenje šume na Žmirićima, definitivno pločnik u Petrčanima i onda idemo na pomoć svima potrebitima...

Svaki političar koji sjedi u Gradskome vijeću jamči da želi najbolje ovom gradu. Proračun za sljedeću godinu bit će prvi ozbiljan test koji će pokazati koliko su svi oni spremni surađivati da bi Zadar napredovao.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.