Hrvatski radio

Radio Zadar

Svi učenici u Biogradu po C modelu zbog djelatnika u (samo)izolaciji

09.04.2021.

12:28

Autor: Filip Matijević

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Još je jučer Stožer civilne zaštite Zadarske županije obavijestio da će zbog povećanog broja zaraženih na C model, odnosno online nastavu, od ponedjeljka prijeći svi razredi srednjih škola te viši razredi osnovnih škola. U školu će odlaziti samo niži razredi osnovnih škola. Ali uz jednu iznimku.

Zbog povećanog broja djelatnika u samoizolaciji svi učenici Osnovne škole Biograd, dakle i niži razredi, sljedeći tjedan nastavu prate od kuće. Potvrdio je to za Radio Zadar županijski pročelnik za obrazovanje, Ivan Šimunić: 

Tamo određeni broj nastavničkog, stručnog i tehničkog osoblj mora biti u samoizolaciji ili izolaciji pa će i niži razredi Osnovne škole Biograd sljedeći tjedan biti po C modelu. To je postalo nužno ali će to biti, nadamo se, samo jedan tjedan. Nadamo se da će se nakon toga ljudi koji organiziraju i provode nastavu vratiti na nastavu i da će niži razredi ići po A modelu.

Zbog povećanog broja zaraženih osoba u posljednjim danima na području Zadarske županije te prema uputama i dogovoru sa Službom za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar , Stožer civilne zaštite Zadarske županije donio je preporuku osnivačima i ravnateljima za donošenje odluke o prelasku nastave na modele nastave za razdoblje od 12. travnja 2021. do 25. travnja 2021. godine kako slijedi:

osnovne škole:
- niži razredi po A modelu,

- viši razredi po C modelu

srednje škole:
- svi razredi u svim školama po C modelu

- praktična nastava u redovnom obliku 

Ovisno o razvoju epidemiološke slike i drugim relevantnim okolnostima predloženi modeli mogu se mijenjati nakon 25. travnja 2021. godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.