Hrvatski radio

Radio Zadar

Svi zajedno Hrvatska naj - pa Vatreni

06.07.2018.

15:26

Autor: HRT radio zadar

Svi zajedno Hrvatska naj - pa Vatreni

Svi zajedno Hrvatska naj - pa Vatreni

Foto: - / -

Na Trgu svete Marije od 18:30 sati predstaviti će se hrvatska nematerijalna baština na festivalu „Svi zajedno Hrvatska naj", a nakon toga na Forumu podržite Vatrene na putu prema svjetskom vrhu putem javnog prijenosa na velikom ekranu u 20 sati - pozivaju iz zadarske Turističke zajednice.

Nakon izvrsnih nastupa i infarktne utakmice u osmini finala protiv Danske na Svjetskom nogometnom prvenstvu, reprezentacija Hrvatske, u kojoj igraju čak četiri iznimna igrača iz Zadra, Šime Vrsaljko, Danijel Subašić i Dominik Livaković, predvođeni kapetanom Lukom Modrićem, nastupit će u subotu 7. srpnja u četvrtini finala protiv domaćina Rusije.
 
Pozivamo sve ljubitelje nogometa i Hrvatske reprezentacije da dođu na Forum i na taj način prate i podrže Vatrene na putu prema svjetskom vrhu putem javnog prijenosa na velikom ekranu u 20 sati - poručuju iz zadarske TZ:
 
Zabavni program za naše goste i posjetitelje na Forumu započinje ranije u poslijepodnevnim satima obilježavanjem prve godišnjice trenutka u kojem je službeno potvrđena univerzalna spomenička vrijednost našeg grada, odluke UNESCO-vog Odbora za svjetsku baštinu za uvrštenje zadarskih bedema na Popis svjetske baštine. 
 
Tim povodom će se sutra na Trgu svete Marije od 18:30 sati predstaviti hrvatska nematerijalna baština na festivalu „Svi zajedno Hrvatska naj“ u produkciji „Organizatora bez granica“. U programu će se kroz folklor, ples, glazbu i modnu etno-reviju predstaviti nematerijalna kulturna dobra upisana na nacionalnu i UNESCO-ovu listu nematerijalne svjetske baštine - od čipkarstva do umijeća izrade medičarskih proizvoda, od klapskog pjevanja i bećarca do nijemog kola.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.